IGS630S Bike Smart computer

Test i recenzija ciklokompjutera iGS630S

Test ciklokompjutera omogucio OUTDOOR SPORT Istočno Sarajevo

Planetbike.ba

Osnovne Specifikacije :


Cycling Features


Advanced Features


Smart FeaturesGNSS&Sensor

Battery

Software


MTB Evolution recenzija

Testirao - Marko Ristivojević

Bicikl : SCOTT ADDICT 30

Senzori : Brzinomjer Garmin , Pulsmetar Garmin , Radar- svjetlo Garmin , Powermetar Assioma duo ( pedale )

Prvi utisak:


iGPSPORT iGS630S ciklo kompjuter ima odličnu kompatibilnost sa različitim senzorima, što ga čini prilagodljivim za razne potrebe biciklista. Evo kako se povezuje i radi sa različitim senzorima:

Ova široka kompatibilnost sa senzorima čini iGS630S izuzetno prilagodljivim i korisnim za sve nivoe biciklista, od rekreativaca do profesionalaca, pružajući bogat ekosistem podataka koji može pomoći u optimizaciji treninga i poboljšanju performansi.iGPSPORT Ride ANDROID APLIKACIJA

je sveobuhvatna platforma za upravljanje podacima biciklizma koja pomaže biciklistima u njihovim aktivnostima, rutama i treninzima. Evo nekoliko ključnih informacija o ovoj aplikaciji:

Aplikacija iGPSPORT Ride je korisna za sve nivoe biciklista, od rekreativaca do profesionalaca, i pruža bogat ekosistem podataka koji može pomoći u optimizaciji treninga i poboljšanju performansi


Poređenje sa Garmin Edge 1040 solar ( premijum model)

Oba uređaja, iGS630S i Garmin Edge 1040 Solar, pružila su gotovo identične rezultate u praćenju podataka tokom vožnje. Brzina, puls, udaljenost i ostale ključne metrike bile su tačno i pouzdano prikazane na oba uređaja. Međutim, primećeno je da je ukupna dužina vožnje bila neznatno duža na Garminu, što se verovatno može pripisati sporijem odzivu pauze kod iGS630S. Osim toga, obezbeđujući potpunu transparentnost u merenju performansi, obe jedinice su se istakle u tačnom beleženju svih relevantnih podataka tokom vožnje.

Garmin Edge 1040 Solar se ističe svojim većim ekranom i širokim spektrom opcija za podešavanje, uključujući i tač ekran funkcionalnost koja olakšava navigaciju i upotrebu tokom vožnje. S druge strane, iGS630S ima manji ekran, ali nudi sve potrebne informacije i mapu OSM (OpenStreetMap), što je više nego dovoljno za napredne rekreativce pa čak i profesionalne vozače. Iako može imati manje opcija za podešavanje u poređenju sa Garminom, iGS630S nudi intuitivno korisničko iskustvo i pruža sve potrebne informacije za optimalno iskustvo vožnje.

 Tokom testiranja, baterija na iGS630S uređaju pokazala je impresivnu izdržljivost, s obzirom na to da je nakon sat i 20 minuta vožnje potrošila samo oko 3% kapaciteta. Ovo je znak izuzetne trajnosti baterije, što je ključno za dugotrajne vožnje bez potrebe za čestim punjenjem. Ovo se može smatrati pozitivnim aspektom iGS630S, koji omogućava vozačima da se fokusiraju na vožnju umesto na brigu o trajanju baterije.


Rezime : 


iGS630S ciklo kompjuter pruža impresivne performanse koje se ne značajno razlikuju od Garmin modela, a velika prednost mu je znatno niža cena. U poređenju sa Garmin Edge 1040 Solar, iGS630S je tri puta jeftiniji, što ga čini izuzetno privlačnim izborom za bicikliste koji traže vrhunske funkcije po pristupačnoj ceni. Ovaj uređaj pruža tačne podatke i zadovoljava potrebe kako rekreativaca, tako i profesionalnih vozača, čineći ga idealnim partnerom za sve biciklističke avanture 


Podatci snimljeni sa IGS630S