Katera Downhill trail

Prva Downhill / Enduro staza u Istocnoj Ilidzi

P

Bike Park Evolution - Katera DH Trail - Gornje Mladice - Istočna Ilidža  

KATERA downhill trail je izuzetno dostupna i popularna ruta medju biciklistima. Ruta je dugacka oko 1.9 kilometara i predstavlja zabavan i brz spust, pogodan za iskusne vozače.

Ruta počinje od vrha planine, nakon čega se spušta kroz borove šume i dodatno ubrzava sa nizom tehničkih i zahtevnih delova staze. Teren je neravan, a rute se prilagođavaju prirodnom krajoliku. Nakon što se spustite na donji deo, ruta vas vodi kroz potok i okruženje malih brda koja su prekrivena zelenom travom.

KATERA downhill trail nudi pregršt adrenalina i uzbuđenja, a uz MTB Evolution ekipu to može biti nezaboravno biciklističko iskustvo. Staza je takođe dobro održavana, sa svim neophodnim znakovima i smernicama.

Ukoliko ste iskusni planinski biciklista i tražite ekstremnu vožnju, KATERA downhill trail bi svakako trebalo da se nađe na vašoj listi maršuta koje treba voziti.


Opis Staze Katera DH

Katera DH trail je prva downhill staza u Istočnom Sarajevu. Dužine je oko **2200 m** i ukupne elevacije **-198 m**⁶. Staza se nalazi na području opštine Istočna Ilidža u sklopu Bike park Evolution⁴. Nastala je kao skup i spajanje više staza u jednu cijelinu.  Više o stazi možete pogledati na TrailForks-u⁴⁵.


(1) Katera DH trail -MTB Evolution - YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=Rbpzmozskjw.

(2) Katera DH trail MTB Evolution - YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=xYLBnRe5a2k.

(3) KATERA downhill trail Mountain Biking Route | Trailforks. https://www.trailforks.com/route/katera-downhill-trail/.

(4) MTB Evolution. https://www.mtbevo.org/.

Katera DH Trail

Prva Downhill enduro staza napravljena od strane entuzijasta MTB Evolution tim -a 

Nalazi se na podrucju opstine Istocna Ilidza 

Tehnicke karakteristike:

Duzina : 2200 m

Visinska Razlika : - 200 m

Start: Gornje Mladice 

Cilj : nedaleko od pekare Ukrina

vrsta staze : Enduro / Downhill  - Blue 

Tehnicki elementi : Jump. bridge, rock gardenIzgradnja staze - Katera DH

Stazu je u potpunosti izgradio MTB Evolution tim svojim sredstvima. Poslednji dio EVOCOIN Enduro trail se završio u Maju 2023 tako da je Katera DH dobila vezu sa ostalim stazama. Sitni radovi i prepravke još uvjek traju kao i dodavanje tehničkih elemenata