Evo Flag rute - Ruta na zastavu

Najpopularnija ruta u biciklističkom parku Evolution

Evo Flag - ruta

Biciklističi park Evolution - Istočna Ilidža - Istočno Sarajevo

Opis biciklističke rute u Bike parku Evolution

Evo Flag rute je klasična ruta kroz biciklistički park Evolution koja se sastoji od dva dela: penjanja na Zastavu i spusta  pa ponovnog penjanja do Gornjih Mladica. Ruta je duga oko 8 km i ima visinsku razliku od oko 300 m. Ruta je pogodna za iskusne i avanturističke bicikliste koji žele da uživaju u prirodi i izazovima.

Penjanje na Zastavu je prvi deo rute koji počinje na ulazu u park i vodi do vrha brda Ilinjaci. Ovaj deo je dužine oko 3 km i ima visinsku razliku od oko 170 m. Penjanje je uglavnom po makadamskom putu koji prolazi kroz šumu i livade. Na vrhu brda se nalazi Zastava Republike Srpske , simbol parka i mesto gde se okupljaju biciklisti. Predivan vidikovac pogodan za fotografisanje

Spust do vikend naselja Krešnice stazom Evolution XC  pa drugi deo uspona završava se na izlazu iz parka Gornje Mladice. Ovaj deo je dužine oko 2 km i ima visinsku razliku od oko 90 m. 

Spust je nazabavniji dio rute. Počine sa lakšim trailom Katera pa nastavlja po tehnički zahtevnoj stazi EvoCoin koja ima mnogo skokova, dropova, kamenja i zavoja. Ova staza je namenjena naprednim i hrabrim biciklistima koji vole adrenalinsku vožnju.

Za manje iskusne bicikliste predlažemo povratak na Gornji Kotorac.

Evo Flag rute je jedna od najpopularnijih ruta u parku i pruža mnogo zabave i uzbuđenja. Ako želite da vidite kako izgleda vožnja po ovoj ruti, možete pogledati ovaj video ili ovu mapu na sajtu Trailforks1.


Evo Flag ITRS kategorija:

Technical Difficulty (tehnička težina) : Advanced  (Napredno) 

Endurance ( Izdržljivost) : Generally sportive (Generalno Sportski)

Wilderness (divljina) : Careful preparation required (Potrebna je pažljiva priprema)

Exposure  (Izloženost): High risk of serious injury (Visok rizik od ozbiljnih povreda)

Tehničke karakteristike rute Evo Flag :

Rute i staze u Biciklističkom parku Evolution su kategorizovane po najnovijim standadrima ITRS koji se primjenjuju od 2024 godine